Laden...

Chefavonden

Chefavond CCPL:

Onze chefavond vindt elke vierde maandag van de maand plaats en begint om 18.30 uur. Na de bespreking van het menu gaan we gezamenlijk de keuken in en dot ieder zijn/haar taak, die hij/zij van de receptuurcommissie heeft gekregen. Deze avond heeft tot doel het voorgestelde menu (zie receptuurcommissie) voor over twee maanden, vóóraf te koken zodat het afgestemd kan worden op de wensen en eisen die de CCPL stelt aan haar kookkunst en receptuur. Hierbij moet men denken aan de fijne afstemming van hoeveelheden, smaken, ingredienten, evenals de tekstaanpassingen van de receptuur die nodig zijn om het voor onze kookgroepen bruikbaar te maken. Van elke kookgroep dient de chef óf een vervanger aanwezig te zijn om zijn/haar bijdrage te leveren aan een perfecte receptuur voor onze cuisine. Tijdens het menu wordt door de wijncommissie de wijnen gepresenteerd. Het menu is bij onze wijnleveranciers neergelegd die dan ieder met hun keuze komen. De voorgestelde wijnen, worden deze avond blind geproefd. Vervolgens kunnen de aanwezige chefs hun voorkeur uitspreken en de wijn met de meeste stemmen wordt dan de maand wijn. Dit kan soms tot zeer verrassende uitkomsten leiden. Het gekookte menu wordt (begeleid met een passende wijn) genuttigd; de maker(s) van het gerecht vertelt eventuele bijzonderheden, en eenieder kan zijn/haar opmerkingen over dit gerecht plaatsen, waarna door de receptuurcommissie het menu wordt vastgesteld. Zó komt de nieuwe receptuur tot stand en is men op de hoogte van de bijzonderheden van dit menu. Er wordt per gerecht een foto gemaakt waarop de presentatie duidelijk zichtbaar is. Dit als suggestie voor de opmaak. Alles verloopt in een prettige atmosfeer en bevordert het onderlinge contact tussen de kookgroepen en chefs van de CCPL. Mededelingen vanuit het bestuur worden -indien nodig/wenselijk- ook op deze avond plenair tijdens het eten aan de chef´s van de groepen gedaan. Hiermee wordt het contact tussen het bestuur en de chef´s onderhouden. Dit komt het verenigingsleven binnen de CCPL ten goede. De organisatie en coördinatie van de chefavond is in handen van de receptuurcommissie.

Van elke kookgroep wordt de chef (of één vertegenwoordiger/ster) verwacht aanwezig te zijn op deze avond. Is men verhinderd, dient men zich tijdig (uiterlijk 4 dagen vooraf) af te melden bij de receptuurcommissie i.v.m. de inkoop van ingrediënten.

Voor de chefavond geldt een vaste eigen bijdrage van € 10,-- per persoon.

Januari 2020

Bestuur CCPL Venlo


CCPL partners

© CCPL - Design: Qubuz - Website: Bureau van de Meester

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×