Laden...

Chefavonden

Chefavond CCPL:

Onze chefavond vindt elke vierde maandag van de maand plaats en begint om 18.30 uur.
Na de bespreking van het menu gaat men gezamenlijk de keuken in en kwijt eenieder zich van zijn/haar taak,die hij/zij van de „chef der chefs“ heeft gekregen.
Deze avond heeft tot doel het voorgestelde menu (zie receptuurcommissie) voor over twee maanden, vóóraf te koken zodat het afgestemd kan worden op de wensen en eisen die de CCPL stelt aan haar kookkunst en receptuur.
Hierbij moet men denken aan de fijne afstemming van hoeveelheden, smaken, ingredienten , evenals de tekstaanpassingen van de receptuur die nodig zijn om het voor onze kookgroepen bruikbaar te maken.
Van elke kookgroep dient de chef, óf een vervanger aanwezig te zijn om zijn/haar bijdrage te leveren aan een perfecte receptuur voor onze cuisine.
Het gekookte menu wordt (begeleid met een passende wijn) genuttigd;de maker(s) van het gerecht vertelt eventuele bijzonderheden, en eenieder kan zijn/haar opmerkingen over dit gerecht plaatsen,waarna door de chef der chefs het menu wordt vastgesteld.
Zó komt de nieuwe receptuur tot stand en is men op de hoogte van de bijzonderheden van dit menu.
Er wordt per gerecht een foto gemaakt waarop de presentatie duidelijk zichtbaar is. Dit als suggestie voor de opmaak.
Alles verloopt in een prettige atmosfeer en bevordert het onderlinge contact tussen de kookgroepen en chefs van de CCPL.
Mededelingen vanuit het bestuur worden -indien nodig/wenselijk- ook op deze avond plenair tijdens het eten aan de chef´s van de groepen gedaan. Hiermee wordt het contact tussen het bestuur en de chef´s onderhouden. Dit komt het verenigingsleven binnen de CCPL ten goede.De organisatie en coördinatie van de chefavond is in handen van Dhr Leo Steegs.

Van elke kookgroep wordt de chef (of één vertegenwoordiger/ster) verwacht aanwezig te zijn op deze avond. Is men verhinderd, dient men zich tijdig (uiterlijk 4 dagen vooraf) af te melden bij Leo Steegs leo.steegs@gmail.com i.v.m. de inkoop van ingrediënten.

Voor de chefavond geldt een vaste eigen bijdrage van € 10,-- per persoon.

Juli 2016
Bestuur CCPL Venlo

CCPL partners

© CCPL - Design: Qubuz - Website: Bureau van de Meester

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×