Laden...
Juni 2023, Kunst & Kunde

Juni 2023, Kunst & Kunde

Na het uitbundige jubileummenu in mei, zijn we terug in de maandelijkse werkelijkheid, met een menu dat als thema heeft 'Kunst & Kunde'. De 'Kunst & Kunde' filosofie van Angelique Schmeinck is enigszins wel te begrijpen, want koken vraagt vakmanschap en is dus kunde. En als het niet gaat zoals we willen, is het een kunst er wat van te maken. Amuse: Garnaaltjes, whiskysaus schuim met furikake Furikake is een Ja­panse ‘crunchy topping’ met geroos­terde sesam­zaadjes, zeewier en gedroogde tonijn. Katsuobushi zijn de schaafsels van een gedroogde, gefermenteerde en gerookte tonijn. Katsuobushi heet ook wel bonitovlokken. De geur doet mis­schien aan vissen­­voer denken, maar in gerechten is het echt heerlijk, want de fermentatie geeft een mooie umami-smaak. Over umami: naast de 4 basissmaken, zoet, zout, zuur en bitter, kennen wij sinds een tijdje, en de Aziaten al veel langer, een 5e basissmaak: umami. Letterlijk vertaald: hartig of vrij vertaald: verrukkelijk.Het recept voor de furikake staat omschreven in het recept en is dus voor de liefhebbers thuis te maken. Het voorgerecht is een "tartaar van forel"De soep is een rode bietensoep.het hoofdgerecht is een stoverij van varkenswangen met een frisse salade. Daarbij presenteren wij eigen gemaakte frieten. Onze afsluiter is een witte chocolade ijs-mouse in ananassoep.Veel kookplezier en smakelijk eten.

Juni 23 Amuse
Juni 23 Voorgerecht
Juni 23 Soep
Juni 23 Hoofdgerecht
Juni 23 Nagerecht

CCPL partners

© CCPL - Design: Qubuz - Website: Bureau van de Meester

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×