Laden...
Maart 2023, Spring is in the air!

Maart 2023, Spring is in the air!

Maart 2023, Vorige week zongen we nog: “Nog efkes en dan zit alweer de linte in de lôch”. Laat dat nu net het thema zijn van ons aankomende menu: Spring is in the air! We starten in maart met een heerlijk Italiaans kaasgerecht dat de harten van kaasliefhebbers over de hele wereld heeft veroverd. Amuse - Gerookte burrata met kaaskrokant, tomatensalade en dragon. In ons volgende gerecht in het maartmenu gebruiken we een teriyaki. Deze saus bestaat uit een combinatie van sojasaus, mirin en suiker, die samen een zoete, hartige en lichtzoute smaak creëren. De zalmteriyaki serveren we in een crème van groene asperges, dat niet alleen zorgt voor een spontaan lentegevoel, maar ook voor een verrassende smaakcombinatie. Voorgerecht - Zalmteriyaki met ijskoude crème van groene asperges. Wist je dat Chinese kippensoep wordt beschouwd als een geneeskrachtig voedsel in de traditionele Chinese geneeskunde. Bovendien gelooft men dat de combinatie van kippenbouillon, groenten en kruiden in de soep de energiebalans in het lichaam kan herstellen en het immuunsysteem kan versterken. Op deze manier beginnen volledig in balans aan het voorjaar! Soep - Chinese kippensoep. Om het voorjaar in ons hoofdgerecht naar voren te halen gebruiken we een gremolata. Deze klassieke Italiaanse garnering bestaat uit fijngehakte peterselie, knoflook en citroenschil. De peterselie voegt een lichte en kruidige smaak toe, terwijl de knoflook een pittige aromatische kick geeft. De citroenschil zorgt voor een frisse en citrusachtige smaak die het gerecht opvrolijkt. Hoofdgerecht - Ossobuco met risotto en gremolata. Als afsluiter van het maartmenu maken we een gerecht van de wereldberoemde Italiaanse chef Massimo Bottura. Bekend als eigenaar en chef-kok van het in 2016 uitgeroepen beste restaurant van de wereld Osteria Francescana. Bottura is ook bekend om zijn filosofie van “cucina popolare”, die zich richt op het creëren van verfijnde gerechten met behulp van traditionele Italiaanse ingrediënten en technieken, en waarbij hij creativiteit en innovatie omarmt. Vooral bij dit nagerecht is de verfijnde hand zeer vereist. Nagerecht - Gevallen citroentaartje. Het volledige staat op onze website www.ccpl.nl . Wij wensen jullie veel kookplezier!

CCPL partners

© CCPL - Design: Qubuz - Website: Bureau van de Meester

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×